Saturday, January 06, 2007

Regeringen Fredrik, Mac Donaldsförbud och veg-kampanjer!

Jaha nu har vår statsminister gått ut och sagt att det inte är så viktigt att vi i Sverige drar ner på våra utsläpp eftersom de utgör en så liten del av världens totala utsläpp. Det bästa vore istället, enligt Fredrik Reinfeldt, att vi försökte påverka stora länder att minska sina utsläpp. Jo, visst vore det bra om vi lyckades med det, men den sannolikheten är försvinnande liten – ja även sannolikheten att regeringen Reinfeldt kommer lägga någon större möda på det hela. Och även om t.ex. usa till en början skulle lyssna så slutade de nog ganska omgående med det då de märkte att vi inte själva bemödat oss att föregå med gott exempel. Den här sortens taktik kör man med när man vill att frågan ska glömmas bort. Det hela är inget annat än förhalningsretorik! Sverige borde istället tävla med alla andra länder – på alla områden – när det gäller frågan om miljön. Därför tänkte jag nu ge dig Fredrik några tips om hur Sverige kunde bli ett föregångsland värt att lyssna till.

Som tidigare sagts på denna blogg är ett viktigt steg på vägen mot ett hållbart samhälle att regioner blir självförsörjande i största möjliga mån. Därför borde du Fredrik göra det lättare för folk att själva öka sin grad av självhushållning. Mitt förslag, är därför att AMS drar ner på alla sina informationsturnéer, omdesigningar av kontor och blanketter och istället köper upp alla gamla hemman som står tomma och ännu inte styckats av, startar kurser i hantverk och odling och delar ut dessa hemman till de arbetslösa som gått någon av kurserna.

En annan enkel åtgärd som skulle ge ett ganska stort genomslag på miljöfronten är om Sverige förbjöd kedjor som Sibylla, Mac Donalds och Burger King då dessa står för en enorm miljöpåverkan i form av metan- och koldioxidutsläpp, jorderodering, regnskogsavverkning, besprutningsmedels- och konstgödeselanvändning samt långa miljövidriga transporter.

Till sist skulle en landsomfattande kampanj för en mer vegetarisk – eller kanske rent av vegansk – kosthållning inte sitta fel. Jordens odlingsbara ytor räcker inte till längre (de minskar dessutom årligen) och det är idioti att odla kraftfoder till vår vidriga köttframställning på dessa. Köttätandet är ett av våra största problem.

Jaha, tack för mig. Hoppas du fick några uppslag Freddan.

Johannes von Envis Söderqvist

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home