Sunday, June 20, 2010

Skogen

Mycket bra artikel om Skogen.

http://www.pitea-tidningen.se/debatt/artikel.aspx?ArticleId=5431459

Labels: ,

4 Comments:

At 2:38 AM , Anonymous Anonymous said...

Analysen som finns på denna blogg, och annorstädes är felaktig, det är inte penningen som driver svensk skogsskövling, vi förstår att det inte är särskilt lönsamt alls.
Vad som drivit det åt det håll det är nu är skogssystemets historia där staten byggt sin forna styrka på snabbskövling av naturresurser, särskilt i övre norrland, på kolonialt vis.
Privata har inte utarbetat strategierna, det har staten gjort, nu hålls de konserverade via SLU, skogsstyrelsen och Sveaskog, sveriges utan mostycke största skogsägare, och största skövlare.
Men det passar inte alltid miljörörelsens politiska agenda att det är på det viset, man blundar och fortsätter som förut, kapitalet och profithungern "måste" liksom alltid vara roten till allt ont. Ett arv från sjuttiralets miljömedevetna vänsterörelse. Dags att titta ut och se vad som egentligen gäller, hitta en ny angreppsvinkel, det går ju uppenbart åt fel håll.
Tomas Johansson Skellefteå

 
At 7:23 AM , Blogger Johannes said...

Visst vi kan gå tillbaka ända till Gustav Wasa om vi känner för det och konstatera att kopplingen mark/skog-stat är väldigt stark i Sverige. Vi lever på sätt och vis fortfarande under renässansförhållanden på den punkten. Du har helt rätt i detta. Men att påstå att penningen inte driver marknaden... det är nog något av det dummaste jag hört. Antagligen är det inte riktigt så du menar - men då får du lov att precisera dig lite bättre.

Fråga vilken ekonom som helst - från vänster eller höger - och du kommer få samma svar: Möjligheten till vinning är det som driver all industri framåt idag.
Att cheferna sedan i sin tur får mer betlat än snubbarna på golvet eller i maskinerna är väl knappast heller det någon hemlighet.

Personligen är jag varken höger eller vänster. Jag håler med den som jag tycker har rätt i sak.

 
At 3:50 AM , Anonymous Anonymous said...

Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for?
you make blogging look easy. The overall look of your
web site is wonderful, as well as the content!
Feel free to surf my web-site :: click through the following website page

 
At 3:33 AM , Anonymous Anonymous said...

Usually I do not learn post on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me to try and do so!
Your writing taste has been surprised me. Thanks, very nice article.
Feel free to surf my blog ... Gambling

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home