Friday, November 27, 2009

De vill ha världsherravälde

Codex Alimentarius är ett skrämmande exempel på hur mycket makt som just nu håller på att ansamlas i händerna på ett fåtal organisationer - i slutändan ett fåtal personer.
Codex:et som startades av FAO och WHO är avsett att bli ett världsomspännande överstatligt regelverk för handel med och innehållet i vår dagliga föda. Dessutom ska det reglera och koordinera "allt arbete på matstandards, som görs av internationella myndigheter och icke-myndighetsstyrda organisationer (ngo's)." (Citatet är från Codex egen hemsida). Med andra ord: Man vill ha kontroll på världens matproduktion.
World Trade Organization (WTO) är också med och stödjer aktivt Codex och finns WTO md i bilden så finns företag som Monsanto (världens största livsmedelsproducent) med bakom kulisserna.
Andra skrämmande kamrater ombord på codex-skutan är: IAEA (International Atomic Energy Agency), ECFS (Europeiska kommissionen för matsäkerhet) och ICGFI (Internationella konsultgruppen för konstbevattning av mat).

Man vill att i princip ALL mat som kan odlas SKA VARA genmodifierad, att ALLA djur i världen MÅSTE behandlas med antibiotika, att tillsatser i maten ska ÖKA, att användning av pesticider och konstgödsel ska ÖKA -samt vara obligatoriskt, att KRAV-märkning och liknande biologiskt vettiga principer ska AVSKAFFAS (med hänvisning till att de utgör orättvisa handelshinder) etc, etc, etc...

Jag är ännu inte tillräckligt påläst för att själv kunna lägga ut texten riktigt men det finns många filmer och artiklar på nätet om Codex. Här är ett par filmserier på U2:be:

http://www.youtube.com/watch?v=lyLI8UVdTzQ&feature=PlayList&p=BEBC37402CB9D434&index=0

http://www.youtube.com/watch?v=O2D4-noTiCg&feature=fvst

Håll i hatten:
Johannes

Labels: , , , ,

2 Comments:

At 6:12 AM , Blogger Fredrik said...

Det är ju läskigt om en en organisation som har stöd från FN vill införa dessa grejer.. Måste läsa mer om det.

Det är så svårt att förstå att det alltid bara är pengar det handlar om, inte människors välbefinnande i det långa loppet. Jag blir arg...

 
At 2:12 AM , Blogger Johannes said...

Ja visst blir man förbannad.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home